besttourbooking.com

Kaymakam Yıldırım ve Müdür Sağlam’dan Borsamıza Ziyaret

Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Çarşamba Ticaret Borsasını (ÇTB) ziyaret etti. Ziyarette ÇTB ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen Fındık bahçelerinde rehabilitasyon Projesinde, 2023 yılı fındık hasadı öncesinde elde edilen verimlilik değerlendirildi.

Kaymakam Yıldırım ve Müdür Sağlam’dan Borsamıza Ziyaret

Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ziyarete, Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan Öztürk, Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, İl Tarım Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü personeli katıldı. ÇTB’de gerçekleşen ziyarete ÇTB Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz’ı temsilen ÇTB Meclis Başkanı Hacı Toraman ev sahipliği yaparken ÇTB Genel Sekreteri Sercan Yaşar’da iştirak etti.


Başkan Toraman, 2022 yılında başlayan Fındık Bahçelerinde Rehabilite Projesi kapsamında, her yıl belirli aralıklarla ziyaret edilen proje bahçelerinde yapılan çalışmaları ve iyileştirme çalışmalarına ilişkin tutulan raporları Kaymakam Yıldırım ve Müdür Sağlam’a aktardı. Meclis Başkanı Toraman, Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çarşamba’nın mahallelerinde ortak yürütülen fındık bahçelerinde rehabilite projesinin ikinci hasadını vermeye hazırlandığını dile getirdi. Toraman, “Proje kapsamında uzun zamandır mamul alınan fındık bahçelerinde daha sağlıklı, gür fındık ağaçları, dalları ve verimli fındık meyvesi elde edebilmek için alanında uzman personellerimiz ile birçok çalışma yapılmıştır. İnşallah geçen sezon olduğu gibi yeni sezonda da örnek bahçelerimizden randımanı ve kalitesi yüksek fındık mahsulü elde edilecektir. Bu çalışmanın Türkiye’de fındık üretiminin yapıldığı her kesime örnek teşkil etmesini planlıyoruz” ifadelerine yer verdi.


Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman, Çarşamba’da fındık bahçelerinde rehabiliteye ilişkin iyileştirme çalışmalarının da görüşüldüğü ziyaret sonrasında Kaymakam Yıldırım, Müdür Sağlam ve Öztürk’e ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.