Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 76. ve 77. Genel Kurulu Gerçekleşti

2020 yılında pandemi koşullarından dolayı ertelenen 76. Genel Kurulla birlikle 2021 yılında düzenlenecek 77. Genel Kurul 28 mayıs tarihinde tüm Oda ve Borsaların iştirakleriyle online ortamda gerçekleşti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 76. ve 77. Genel Kurulu Gerçekleşti

Genel Kurula Çarşamba Ticaret Borası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Remzi Erdönmez ve Borsa Meclis Üyesi Nurettin Öztekin delege olarak katılım sağladı. Açılış konuşmasının ardından İstiklal Marşı ve Saygı Duruşuyla başlayan genel kurul, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçivan’ın konuşmasıyla devam etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin faaliyetlerini özetleyen kısa filmin izletilmesinden sonra İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçivan konuşmasını tamamlayarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifar Hisarcıklıoğlu’nu konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

Genel Kurulumuza Katılım Sağlayan Tüm Oda ve Borsalarımıza Teşekkür Ederim

Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasına pandemi koşullarında oluşan mesafelerden ötürü Genel Kurulun online ortamda gerçeklemesi sebebiyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek başladı. Hisarcıklıoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Tüm başkanlar, genel sekreterler ve personeli selamlıyorum. Pandemi şartlarından dolayı genel kurulumuzu iki sene üst üste ertelemek istemedik bu sebeple katılımlarından dolayı tüm oda ve borsalarımıza teşekkür ediyorum. Geçirdiğimiz bu zor süreçte vefat eden Oda ve Borsa bünyesinde bulunan değerli üyelerimizi rahmetle anıyor, Allah’tan rahmet, ailelerine ve camiamıza baş sağlığı diliyorum.”

Kazım Yılmaz TOBB’un Yirmi Senelik Delegeleri Arasında Yer Aldı

Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından yansıtılan ekranda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yirmi senedir görev yapan sayılı delegeler arasında Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz yer aldı. Uzun yıllardır görev yapan tüm delegelere teşekkür edilmesinin ardından TOBB tarafından hazırlanan raporlar tüm Oda ve Borsaların delegelerinin oylarına sunuldu.

Pandemi Kontrol Altına Alınmadan Olmaz

Raporların sorunsuz bir biçimde onaylanmasının ardından kapanış konuşmasını yapmak üzere tekrar kürse çıkan Hisarcıklıoğlu sözlerine şu demeçlerle devam etti: Tüm Dünyanın gündeminde olan pandemi ile mücadele edebilmek için Dünya genelinde birlik ve beraberlik düsturu ile hareket etmeliyiz.  Aşılanma konusunda dayanışma içinde olmalı, aşıya herkesin erişebilmesini sağlamalıyız.”

Türkiye Ekonomisini Geliştirmeye Çalışmalıyız

Pandemi süreciyle ekonomik hayatta oluşan sıkıntılara değinen Hisarcıklıoğlu, kalıcı bir ekonomik iyileşme için pandemiyi kontrol altına almanın zorunlu olduğunu vurguladı. Türkiye ekonomisine dair iyileştirme politikalarını devreye sokmak gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, fırsat çıkaracak adımlar atılmasının çok önemli olduğunu dile getirdi. Başkan, Pandemiden kalıcı bir çıkış yolu bulmak için hep birlikte çalışılması gerektiğinin ise önemle altını çizdi.

Oda ve Borsaların Sorunlarını Bizzat Cumhurbaşkanımıza İlettim

Pandemi döneminde yaşanılan ekonomik sıkıntıların görmezden gelinmediğini ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin görevinin Oda ve Borsaların sıkıntılarını üst makamlara ulaştırmak ve çözüme kavuşturmak olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, 365 Oda ve Borsa’nın sorunlarını bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini ve bu konuda görüşmelerin devam edeceğini açıkladı.

Hisarcıklıoğlu, online ortamda gerçekleştirilen 76. Ve 77. genel kurula katılım sağlayan tüm Oda ve Borsalara teşekkür ederek genel kurulun kapanışını yaptı.