besttourbooking.com

Basın Açıklaması

Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz: Sakınca yoksa sorun da yok demektir

Basın Açıklaması
Çarşamba Ticaret Borsası Başkanı Kazım Yılmaz, Eğercili mahallesinde kurulacak biokütle enerji santrali ile ilgili 22.09.2019 tarihinde yapmış olduğu ve medyaya yansıyan açıklamalarından farklı anlam ve mana çıkarmak isteyenlerin bulunduğunu belirterek, "Açıklamalarımızdan, ülkemize ve şehrimize yapılacak olan yatırımlara karşıyız gibi bir izlenim çıkarılması doğru değildir. Dün olduğu gibi bugün de Çarşamba’ya faydalı olacak her yatırım arkasındayız.

Bu çerçevede, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunarak Çarşamba ilçemize düşünülen yatırım hakkında detaylı bilgi edinimi gerçekleştirdik.

Verilen bilgiler ışığında yapılacak olan Biokütle Enerji Santralinin çevreye, insan ve hayvan sağlığına zararlı bir etkisi olmadığını belirten Çarşamba TB Başkanı Kazım Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu santral gerçekten de çevreyi kirletecekse biz buna karşı çıkarız. Herkesin de karşı çıkması gerekir. Çarşamba Ovası'nın bereketini ve insanın sağlığını kimse olumsuz yönde etkileyemez. Ancak, gerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, gerekse Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı nezdinde santralin kurulmasında ve çalışmasında bir sakınca olmadığı ifade edilmiştir. Devletin ilgili resmi kuruluşları santralin kurulmasında bir sakınca görmüyorsa karara saygı duyulmalıdır. Bizim derdimiz Çarşamba'dır, ülkemizdir.

Çarşamba Ticaret Borsası
Yönetim Kurulu Başkanı
Kazım Yılmaz