besttourbooking.com

15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi

15 Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinliklerinin tüm yurtta coşku ile anılmasına, aziz milletimizin ve kahraman güvenlik güçlerimizin hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruşun, hainlerin yenilgiye uğratılmasının ve demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü sebebiyle şehitlerimizin yad edilmesi, gazilerimize minnet ve şükranların sunulması, milletimizin demokrasiye olan inancı ve bağlılığının gelecek nesillerimize aktarılması niyetiyle çeşitli etkinlikler düzenlenmiştir.

15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
Bu doğrultuda Çarşamba Ticaret Borsası önderliğinde ''15 Temmuz: Bir Demokrasi Zaferi'' programı düzenlendi. Düzenlenen programa Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Erol Akça, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Hacı Toraman, Meclis Başkan Yardımcısı Murat Yaralı, Meclis Üyesi  Nurettin Öztekin, Meclis Üyesi ve Hesapları İnceleme Komisyonu Başkanı Yaşar Asma, Meclis Üyesi Mehmet Çalışkan, Meclis Üyesi Hüseyin Işık, Genel Sekreter  Eftal  Yetimoğlu  , Genel Sekreter Yardımcısı Sercan Yaşar, Çarşamba 15 Temmuz Gazileri Selim Özdemir, Yaşar Besler, 152 hükümlü ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan programda, şiir dinletisi,  15 Temmuz video gösterimi yapıldı. Programda Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, 15 Temmuz Gazileri Selim Özdemir ve Yaşar Besler konuşma yaptı.  Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım “15 Temmuz bir demokrasi zaferidir, demokrasi destanıdır. Cebinde bir çakısı dahi olmadan, en ufak bir silahı olmadan yüreğindeki vatan sevgisi, bayrak sevgisi ile Tüm Türkiye meydanlara koştu. Söz konusu vatansa, bayraksa bizim milletimiz askerdir. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle hepsi meydanlara çıkarak tankın, tüfeğin karşısında ölümü göze alarak durdular. 15 Temmuz’da Cumhurbaşkanımızın öderliğinde darbe girişimine müsaade etmemiştir.  Halk hükümetine sahip çıkmıştır. Bu süreçte milli birlik ve beraberliğimiz arttı ve 15 Temmuz’dan güçleneler çıktık. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”dedi.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül  “15 Temmuz: Demokrasiye, hukuka, milletin huzuruna ve devletin bekasına kasteden illegal bir kalkışmaya karşı milletin topyekûn karşı koyduğu tarihin adıdır. 15 Temmuz’daki milli duruş, Milletimizin demokrasiye, hukuk devletine ve milli iradeye sahip çıkışının destanıdır. 15 Temmuz kalkışmasının ilk saatlerinden itibaren Devletimiz, tüm kurumlarıyla darbe teşebbüsüne karşı mücadele etmiş, darbeciler adalet önünde hesap vermiş ve vermeye devam etmektedirler. Bu kapsamda, darbeye aktif olarak katılan darbeciler hakkında Türkiye genelinde açılan 289 darbe davasının 265’i neticelendirilmiş ve karara bağlanan bu dosyaların sanıklarına ağırlaştırılmış müebbet hapis cezaları verilmiştir. Bu şekilde, darbecilerden hesap sorulması ve ihanetlerinin karşılıksız bırakılmamış olması şehitlerimizin ruhlarını şad etmiş, gazilerimizin ve milletimizin yaralarına merhem olmuş, acılarını bir nebze olsun dindirmiştir.”dedi.

Çarşamba Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kazım YILMAZ, ''Türkiye Cumhuriyetinin bekasına kast edenler, milletimizin demokrasisini zedelemeye çalışan hain ruhlu insanlar, akıllıca bertaraf edilmiş ve halkımızın desteği sayesinde ezilmişlerdir. Umuyorum ki bundan sonraki dönemlerde bir daha böyle zorlu  mücadeleler vermek zorunda kalmayız. Şehitlerimize rahmet diliyorum ve gazilerimizi saygıyla anıyorum.'' dedi.

Genel Kurmay Başkanlığı binası önünde Gazi olan Selim Özdemir ve İstanbul’da TRT binası önünde Gazi olan Yaşar Besler 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlattıktan sonra Çarşamba Kaymakamı Doç. Dr. Şükrü Yıldırım, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ve Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül’den plaketlerini aldılar. Protokol ve vatandaşlar program sonunda 15 Temmuz fotoğraf sergisini gezdiler ve ardından 15 Temmuz Anı Defterini imzaladılar.
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi
15 Temmuz Bir Demokrasi Zaferi